Fint folk kan också dregla
Då var det dags att sammanfatta lite från gårdagens arbetspass. Hela gänget på Jarveien 5B serverade på en stor tillställning på Trondheims Spektrum. 1569 forskare och professorer från Trondheim samlades för att ha en stor bankett med trerätters middag och för det behövdes väldigt många servitörer. Anna och Clement från Adecco och lilla jag från Effect bemanning var där. Trevligt med lite folk man kände igen mellan gångerna man sprang på varandra. Kvällen var småstressig men ganska lättarbetad då det serverades buffé och våra främsta uppgifter var att se till att gästerna hela tiden hade något i glasen samt att duka undan mellan rätterna. Till en början kunde man nästintill känna hur alla högskolepoängen och höga IQ-värdern flög genom luften. Jag fick en känsla av att det var fint folk som satt i lokalen. Men ju längre kvällen gick desto mer avslappnat blev det. Alkohol kan tydligen ha en lugnande effekt på en själv även när den dricks av andra. Summa summarum..det gick väl ungefär 16 flaskor rödvin och en flaska cognac på mitt 18-mannabord (en drack alkoholfritt) under hela kvällen. Notera att det senare var servering i bar också.
Det intressanta med kvällen och som måste vara något slags rekord var hur mycket intelligenskvoten verkade sjunka ju mer alkohol som dracks. Den blev verkligen påtaglig i den annars strikta miljön. Skammliga förslag till bordkavaljeren varvades med fötterna på bordet och utspillda drinkar lite varstans.
Nu med närmare eftertanke så drar jag tillbaka det där med rekordsänkning av IQ till allmän sänkning av vett och etikett och inte alls klassiskt för forskare och professorer.
Arbetspasset slutade vid två med trötta fötter och en halvstor rödvinsfläck på min vita skjorta. Dagens miss eller rättare sagt personliga miss var när jag skulle plocka ut ett gäng öl-glas när vi höll på att städa. För att slippa gå en extra gång staplade jag förmodligen ett eller två glas för mycket i min hand varpå det i botten med öl kvar i sprack och skar direkt in i långfingret. Upptäckte inte förrän jag kom ut i köket att det blödde rätt bra från långfingret. Mest irriterad var jag dock över att jag klantat mig och blivit alldeles blöt av öl och inte känt att jag skurit mig. Efter att plockat ut de sista glasbitarna ur såret kom den riktiga tillströmingen av blod och förbandet jag fick hjälpte föga. Detta var då egentligen ingenting jämfört med en tjej som spillde en kanna med slaskrödvin över magen på sig själv eller som hon som snubblade och spillde ut en bricka med cognac över en gäst när det var dags för avec.
På det hela taget en egentligen rätt lyckad kväll med endast minimala missöden.
Nu på lördag är det dags igen för servering på Spektrum men denna gång är det matvarukedjan Rema1000 som ska ha fest för alla sina anställda. Tror nog att festandet kan höjas till ytterigare en nivå när partysugna kassörer sätter fart.
Till sist vill jag bara säga WOW! till Anna som tog sig igenom hela kvällen utan en enda droppe vin eller mat på skjortan. Hon påstår själv att det var ren tur. Men sånt handlar inte om tur utan om rena skills Ödeshögstjejen.
Själv har man några timmar kvar innan man kan bära ut mer än tre tallrikar på vänsterarmen utan att söla ner sig. Tur att det var mörkt i lokalen.
Bilden på Trondheim Spektrum lånad härifrån.
Det låter som att ni har trevligt på jobbet! Egentligen borde man alltid ha med sig extra kläder när man jobbar som servitör med tanke på att man alltid spiller på sig själv. Men jag känner för tjejen som spillde på en av gästerna, det är fan inte snyggt gjort!
Men Dennis, du kan ju inte jämföra dig med proffset Anna, för hon är ju ändå ett PROFFS när de kommer till servering!
Jobba på nu o tjäna storkovan!